Виберіть свій населений пункт
- Вінниця
- Луцьк
- Сєвєродонецьк
- Дніпро
- Краматорськ
- Житомир
- Ужгород
- Запоріжжя
- Івано-Франківськ
- Кропивницький
- Сімферополь
- Львів
- Миколаїв
- Одеса
- Полтава
- Рівне
- Суми
- Тернопіль
- Харків
- Херсон
- Хмельницький
- Черкаси
- Чернігів
- Чернівці
Стиль інтер’єру ресторану формує специфіка закладу
Оскільки ресторан повинен створити затишні умови відвідувачам не лише для прийому їжі, але й приємного спілкування та відпочинку, важливо розробити дизайн інтер’єру відповідно до їхніх вподобань, які можуть бути різними, та все ж існують елементи, які однаково подобаються людям різного віку та соціального статусу зі спільними інтересами чи смаками.
Звісно, основним фактором є специфіка самого закладу. Всі звикли, що для ресторанів національної кухні підбирають відповідний національний етичний стиль інтер’єру: українського, французького, італійського, грецького, грузинського, мексиканського та інших країн. Привязка до місцевих традицій відображається в декорі, дизайні, обслуговуванні, також в більшості ресторанів є чітко виражена загальна концепція.
-для французького ресторану підходить дорога обробка стін ліпниною, круглі столики, стільці з чохлами;
-в українських ресторанах як правило присутній орамент та предмети народної творчості;
-італійський ресторан часто використовує плетені меблі, а також дерево;
-іспанський, або ж латиноамериканський заклад містить елементи добротності та простоти;
-дизайн американського ресторану нагадує стиль Кантрі, або ж типового американського гриль-бару BBQ;
-східні ресторани – узбецькі, арабські, індійські відображають східний стиль, як при декорації, так і в кольоровому оформленні та текстилі;
-дизайн класичного ресторану класу люкс частіше всього оформляється в стилі Неокласицизму або чистої класики (Ампір, Барокко, Модерн, Ренесанс). Розкішні портєри, дорогі скатертини, люстри, меблі з вигнутими ніжками є найчастішими елементами.
-японський ресторан зазвичай характеризується лаконічним дизайном: рулонні штори, ієрогліфічні написи, камні, горшки з бонсаями;
-ресторани швидкого харчування – демократичний дизайн інтерєру, який відзначається яскравою кольоровою гаммою та лаконічними предметами меблів;
Варто відповідати критеріям, які одобрила велика кількість людей, які стали загальноприйнятими стандартами. Наприклад, ідеальна ширина барної стійки вважається близько 60 см., оптимальна висота – 170 см., оскільки під стійкою повинно залишатися місце для колін. Стільці повинні бути високими і мати підставку для ніг. Елітні люксові ресторани зазвичай освітлюються великими люстрами, тоді як в пивних барах перевага надається приглушеному освітленню.
Все це доводить що існуючі тенденції краще враховувати, а ще краще розширювати фантазію та створювати дизайн інтерєру точніше під вподобання Ваших відвідувачів, які почуватимуться у закладі затишно, як у своєму звичному середовищі.
Розробка дизайну інтер’єрів ресторану не лише творча робота але й відповідальна, тому краще звернутися до фахівців. Дизайнери студії «Меблі Карпат» розроблять унікальний проект для ресторану, кафе чи бару. При розробці проекту обов’язково враховуються смаки Ваших клієнтів та ергономіка приміщення, 3-D візуалізація дозволяє досконало продумати розміщення меблів та підібрати найбільш оптимальні рішення саме під специфіку Вашого закладу і зробити його улюбленим місцем відпочинку.
