Кухня – зона відпочинку і збору всієї сім'ї, тому її затишок дуже цінується. Облаштовуючи цю кімнату, звертають увагу на багато деталей, але стіл зі стільцями – найважливіші атрибути. Давайте розберемося з тим, як вибрати стільці на кухню, щоб забезпечити і зручність використання, і гарний інтер'єр.

 

Основні поради, як підібрати стільці на кухню

Перший важливий критерій в питанні, як правильно вибрати стільці для кухні, це матеріал виготовлення. Цей параметр впливає на тривалість експлуатації, якісність виробів. Найміцніші варіанти – метал і дерево, але також популярні і ДСП, МДФ, пластик. При виборі матеріалу слід відштовхуватися від стильового оформлення, оскільки в мінімалістичній і сучасній кухні стільці металік не будуть доречні.

Також при виборі стільців слід враховувати такі параметри:

  • Форму і розмір. Розмір предметів залежить від параметрів кухонного простору, а також габаритів стола. Найкраще, якщо стільці будуть засуватися під стіл. За формою стільці можуть бути зі спинками або без них.
  • Оббивку. Стільці можуть бути виконаними з чистого дерева або в оббивці. Як матеріал використовують шкіру, шкірозамінник, тканина. Враховуйте, що тканинні моделі складніше чистити.
  • Стиль. Класифікуючи по стилю, стільці можна поділити на класичні із дерева, модернові з простим дизайнерським оформленням, в кантрі-стилі з сільськими мотивами, в хай-тек напрямку.

Із огляду на всі ці моменти, можна починати вибір ідеальних стільців для кухні.

Як підібрати колір кухонних стільців?

Перед тим, як підібрати колір стільців на кухню, враховуйте, що не завжди вигідно виглядає, коли стільці і стіл виконані в одному відтінку. Тому зараз варто керуватися такими рішеннями:

  • стільці використовувати або світліше, або темніше на 1-2 тони;
  • застосовувати контраст – білий з чорним, синій з лимонним або сірим, червоний з білим та ін.;
  • вибирати прозорі столи і стільці в будь-якому кольорі.

Оформлення кімнати також впливає на те, як вибрати колір стільців:

  • кімнати в світлих відтінках розбавляють яскравими плямами у вигляді стільців;
  • приміщення в насичених кольорах краще доповнювати стільчиками в спокійних кольорах.

Перед покупкою таких предметів інтер'єру можна подивитися цікаві поєднання кольорів в інтернеті.

Як вибрати барні стільці для дому та кухні?

При виборі барних стільців звертайте увагу на:

  1. Висоту. Заміряйте відстань від барної стійки або столу до підлоги і відніміть 30 сантиметрів. Це вистачить для комфортного розташування. При наявності сумнівів у висоті, краще віддати перевагу моделям, що мають підйомний механізм. Середня висота стільчиків – 58-77 сантиметрів, а з огляду на спинку, то до 110 см. Щоб посадка була комфортною, важлива наявність підніжки.
  2. Спинку. Без опори довго сидіти на стільці буде проблематично, тому барник зазвичай купують зі спинкою. Цікаві і зручні моделі із наявністю підлокітника.
  3. Матеріали. Найміцніші і надійні – металеві або хромовані стільці. Вони довговічні і стійкі. Дерев'яні конструкції не поступаються за міцністю, додають в інтер'єр затишку. Можуть бути з м'якою оббивкою або без. Для домашнього використання купують вироби із лози або ротанга з дерев'яним каркасом. Найбільш бюджетний варіант – пластикові моделі. На них швидко з'являються подряпини.
  4. Сидіння. Сидіння у барниках – 32-60 сантиметрів. Тому при використанні таких моделей для обіду і вечері, купуйте ті, що мають широкі і глибокі сидіння. Форма сидіння може бути круглою і квадратною, плоскою або увігнутою. Тут керуйтеся власним комфортом. Також пам'ятайте, що сидіння бувають обертовими або стаціонарними.

Барні стільці оснащуються однією, двома, трьома або чотирма ніжками. Предмети з однією ніжкою – важкі, їх пересування може доставляти клопоти. Із двома ніжками моделі мають оригінальний вигляд, але вони не завжди стійкі.

У нашому магазині консультанти не тільки підкажуть, як правильно вибрати стільці для кухні, але і запропонують максимально зручні і оригінальні варіанти для кожного конкретного випадку. Відмінна якість меблів і продумане сервісне обслуговування – гарантія вигідного співробітництва.