Пропонуємо кілька важливих рекомендацій, якими слід керуватися при виборі меблів.

Не поспішайте з покупкою

Головна помилка при виборі виробів – придбання відразу декількох моделей меблів, вибір зайвих крісел, пуфів тощо. Спочатку намалюйте схему кімнати, розставте на ній всі предмети, використовуючи певний масштаб, наприклад, 1 до 20. Потім можна вирізати з паперу всі предмети, які хочете розташувати в квартирі або будинку, в такому ж масштабі. Далі розкладіть малюнки по квартирі, розглянувши кілька варіантів розстановки предметів. Тільки потім визначитеся з тим, що дійсно потрібно, а від чого – варто відмовитися.

Визначтеся з бюджетом

Цінова політика – теж важливий аспект. Перед вибором меблів дизайнери радять оцінити фінансові можливості, виділити суму, від якої можна відштовхуватися. Враховуйте, що виготовлення меблів під індивідуальне замовлення, це не дешеве рішення, оскільки вартість елітних меблів досить висока. На ціну багато в чому впливає і матеріал, з якого вони будуть виготовлені. Найбюджетнішим варіантом вважають ДСП і МДФ, а дерев'яні і металеві обійдуться дорожче.

Забудьте про стереотипи

Створюючи планування майбутнього інтер'єру, відкиньте старі традиції, дайте волю сучасному підходу. Керуйтеся раціональністю і ергономічністю. Використовуйте контрастні і сміливі поєднання, що неодмінно освіжать приміщення, зроблять їх оригінальними і сучасними.

Як правильно підібрати меблі: враховуємо найменші нюанси

Важливі аспекти, що варті уваги:

  • естетичний зовнішній вигляд і запах, якісні меблі не повинні мати неприємний запах, оббивка має бути акуратно виконана, а тріщини і відколи – відсутні;
  • перевірте фурнітуру і роботу механізмів – дивани повинні легко розкладатися, ніші і додаткові ящики – розкриватися і закриватися.

На стільцях, диванах і ліжках краще полежати до покупки, щоб зрозуміти рівень їх зручності.

Як вибрати колір меблів?

Перед тим, як вибрати корпусні меблі, обов'язково рекомендують розібратися в колірній стилістиці. Пам'ятайте, що певний колір несе ту чи іншу атмосферу і впливає на емоційний стан.

Наприклад, теплі відтінки червоного або оранжевого вважають джерелами енергії, вони здатні прискорювати ритми дихання. Холодні поєднання (блакитні або сині) заспокоюють людину. А фіолетові і зелені вважаються кольорами розслаблення. Грамотні поєднання кольорів бувають такими:

  • Однотонні. Коли поєднують відтінки з одного колірного ряду – наприклад, світло-або темно-зелені.
  • Гармонійні. Коли об'єднують різні, але близькі кольори. Наприклад, червоні із помаранчевими, сині з зеленими.
  • Контрастні. Коли об'єднують різні відтінки – сині з жовтими або класичні білі з чорними.

Також пам'ятайте про правило колірного кола. Не можна застосовувати в одному предметі більше 3 кольорів.

Як підібрати ручки до меблів?

При підборі ручок для меблів, відштовхуйтесь в першу чергу від їх різновидів:

  1. Скоба. Найпопулярніший варіант, зручний в застосуванні, виглядає дуже красиво. Гарантує надійність у використанні, колірних рішень багато. Оцініть розмір деталі, щоб вона підходила під габарити меблів.
  2. Профіль. Ще називають їх інтегрованими. Дуже добре підходять під мінімалізм, хай-тек. Бувають врізними або накладними, від цього залежить тип монтажу.
  3. Кнопки. Підходять для легких фасадів меблів. Гарантують компактність, акуратність, простоту установки.
  4. Краплі. Це класична модель. Відрізняється витонченістю, оригінальним зовнішнім виглядом.
  5. Кільця. Варіант «під старинку». Зазвичай виконуються із металу, виглядають дуже красиво.

Консультанти нашого магазину допоможуть вам у виборі якісних меблів, виходячи з ваших запитів.