Оформлення квартири або офісу – відповідальне завдання для кожного, хто бажає жити в затишному і комфортному приміщенні. Меблі – важлива складова декорування простору, її вибирають під стилістику кімнати. У цій статті ми розберемося з тим, що таке стиль лофт в меблів, як його правильно використовувати.

Що таке меблі в стилі лофт?

Лофт як стиль з'явився в 1940-х роках. Саме в цей час в Нью-Йорку відбувалося масове закриття фабрик, заводів і складів, які в наслідку стали використовувати під житлові простори. Через 10 років це приміщення стало модною течією у американців. Слово «лофт» перекладається як «горище», адже дійсно простір дуже нагадував горища – цегляні стіни, незвичайна атмосфера. Основні правила створення інтер'єру в лофт-стилі:

  1. Вид недбалості. Поверхня стін не скрізь оброблена, штукатурка відсутня навмисно. Вентиляційні системи теж часто не прикриті, як і труби, навісні конструкції. Цей стиль виглядає навіть злегка брутально.
  2. Простір відкритого типу. Просторе приміщення – обов'язкова умова створення стилю лофт. Головне правило – формування так званої студії, яка поділяється на зони за допомогою меблів.
  3. Використання особливих матеріалів. У лофт переважає цегла, дерево і метал. Це дозволяє створювати в квартирі або будинку атмосферу того самого «горища».
  4. Створення білого фону. Цей фон найбільш традиційний, адже колір може добре грати на контрасті з іншими відтінками та предметами, що використовуються в інтер'єрі.

В інтер'єрах стилю лофт є місце для творчих старань. На стінах красиво виглядатимуть різні декоративні елементи і яскраві дзеркала.

Меблі в стилі лофт повинні бути неформального стилю. Вони нестандартного типу, повинні виглядати досить оригінально.

Із чого роблять меблі в стилі лофт?

Головна відмінність меблів в стилі лофт – використання різноманітних форм і матеріалів. Корпусні варіанти не потребують химерності, зазвичай перевагу віддають стелажам і комодам, виконаним з дерев'яного матеріалу. Додатково при виробництві таких меблів застосовують пластик і метал. Вітаються бетонні елементи.

Як вибрати меблі в стилі лофт?

Меблі для лофт стилю можуть застосовуватися різні, як за кольором, так і за стилем. Тільки потрібно враховувати наступні моменти:

  • в меблевих гарнітурах повинні бути спеціально грубі елементи;
  • відтінки краще вибирати в непомітних, «вицвілих» відтінках;
  • віддавайте перевагу моделям з високими ніжками;
  • не варто купувати меблі в комплекті, коли це цілі «гарнітури»;
  • відмовтеся від вигадливої фурнітури.

Для створення обідніх столів переважно використовують дерево. Воно повинно бути природним, трохи грубуватим, але виглядати натурально. Висота виробів різна, головне – наявність білого і чорного кольору. Для стільниці можна застосовувати шпонований МДФ.

Що стосується форми, то в стилі лофт віддають перевагу лаконічним і стриманим варіантам. Дивани, наприклад, можна вибирати будь-якої форми, але відмовтеся від додаткових деталей у вигляді вензелів. Вітаються глибокі сидіння, а також підлокітники широкого типу.

Кольорові рішення можуть бути «брутальними»:

  • сірими;
  • сіро-коричневими;
  • теракотові;
  • білими.

Допускаються і яскраві варіанти, але краще в комбінації з чимось легшим.

Де купити меблі в стилі лофт?

Наша компанія пропонує великий вибір меблів, в тому числі і в лофт стилістиці. Можна підібрати варіанти з каталогу або замовити під індивідуальні потреби. «Меблі Карпат» стануть відмінним рішенням для створення стильного і сучасного оформлення інтер'єру. Визначитися із вибором, підібрати найбільш доречні і цікаві варіанти завжди допоможуть наші фахівці.

Ми працюємо з 2002 року, надаючи своїм покупцям якісний результат, який повністю відповідає запитам.