Комфортне і красиве житло багато в чому залежить і від меблевого облаштування. Але не тільки вид, оформлення і стилістика має значення. Також важливі і колірні рішення. У цій статті поговоримо саме про те, як правильно вибрати колір меблів.

Як правильно підібрати меблі за кольором?

Кольором називають довгі і короткі хвилі світла. Умовно колірна палітра ділиться на теплу і холодну. Теплими вважають червоні, помаранчеві, жовті, коричневі відтінки, а холодними – сині, зелені, фіолетові.

При виборі кольору меблів враховують загальну дизайнерську концепцію, а також той настрій, що планується створити в приміщенні. Наприклад, розмірковуючи над тим, як вибрати колір меблів для вітальні, враховуйте, що в цій кімнаті хочеться відчувати оптимізм і спокій. Тому варто звернути увагу на зелені тони. Також відтінки зеленого додають інертності, що також доречно для розміщення у вітальні. Можна вибирати більш світлі варіанти фіолетового, вони даруватимуть спокій і затишок. Білі меблі доречні лише в тому випадку, якщо необхідно візуально збільшити простір. В інших випадках вони будуть випромінювати «емоційний холод», що не завжди добре. Дивани в коричневому кольорі випромінюють тепло, тому їх рекомендують використовувати в тому випадку, якщо меблі будуть служити спальним місцем.

Сірі варіанти меблів доречно розташовувати в робочому кабінеті або офісі, місцях, де планується проведення ділових переговорів. Чорна палітра сама по собі досить холодна, тому краще нею розставляти акценти, комбінувати з іншими, більш світлими відтінками.

Думаючи над тим, як підібрати колір меблів до шпалер, користуйтеся універсальними рішеннями. Головне правило – дивани, ліжка, повинні бути акцентом в кімнаті, неправильно використовувати ті відтінки, що будуть зливатися зі стінами.

Як вибрати колір меблів для передпокою?

Вибираючи гарнітури в передпокій, потрібно враховувати розміри приміщення. Для маленьких просторів краще відмовитися від темних кольорів. Також звертають увагу і на форму кімнати. Якщо вона довга прямокутна або квадратна, то від колірних рішень такого напрямку краще відмовитися.

Як вибрати колір меблів для спальні?

Перед тим, як підібрати колір меблів в спальню, продумайте поєднання різних відтінків в приміщенні. У ньому не повинно бути явного контрасту або конфлікту квітів, щоб простір не був занадто «важким».

Відмінним варіантом для спальні вважають світло-блакитні варіанти. Вони будуть викликати сонливість, налаштовувати на хороший відпочинок. Саме тому блакитний відтінок часто зустрічається в дитячих кімнатах. Синю палітру краще не застосовувати, оскільки вона пригнічує і викликає меланхолійні почуття.

Червоні відтінки символізують гарний настрій, оживляють простір, але краще використовувати тільки елементи в цьому кольорі, оскільки він ускладнює кімнату.

Для спальні категорично не підходить помаранчевий і жовтий колір. Вони більш доречні в дитячих приміщеннях. Рожеві відтінки для спальні ідеально підходять.

Як вибрати колір кухонних меблів?

Перед тим, як підібрати колір кухонних меблів, враховують такі моменти:

  • Сторону розташування кімнати. Вибираючи колір кухонних меблів, важливо врахувати природне світло. Пастельні і спокійні відтінки підійдуть для кімнат, що розташовані на північній частині, а темніші – для південних кімнат.
  • Вертикальне чергування квітів. Якщо вибираєте кухонні шафи, то краще, якщо верхні будуть світліше нижніх. Інакше – візуально буде зменшуватися висота приміщення.
  • Смакові відтінки. Деякі кольори асоціюються з продуктами харчування, тому впливають на апетит. Наприклад, яскраві червоні, помаранчеві, червоні кольори підвищують тягу до прийому їжі, а бірюзові, фіолетові, насичені смарагдові – притупляють відчуття голоду.

Правильно комбінуючи відтінки, можна створити гарні меблі, що оригінально доповнять приміщення. Якщо самостійно розібратися з цим складно, завжди можна проконсультуватися з фахівцями нашої компанії.