Оббивка меблів важлива не лише з огляду на естетичність, а й функціональність та довговічність, легкість чищення. Особливу увагу ці параметри привертають у власників домашніх улюбленців чи батьків маленьких дітей. Однак і без додаткових «факторів ризику» для меблів, схильність тканини до стирання чи важкість догляду вважаються серйозними недоліками. Тому на перший план сучасних компаній із виробництва меблів вийшли антивандальні тканини, що мають цілий спектр переваг.

Що таке антивандальні тканини?

Існує поняття категорія тканин. Вона демонструє експлуатаційні властивості, склад, щільність, екологічність, повітря- та вологопровідність, пілінгуємість (створення катишків), стійкість до вигорання, вогнетривкість виробу. Виміри робляться на основі експериментів. І кожен виробник готовий докладно розповісти про кожну тканину за цими параметрами. Та є своєрідний маркер високої якості та оптимальних показників за всіма цими критеріями – це вибір тканин, що створювались спеціально для екстремальних експлуатаційних умов. Саме таку категорію називають антивандальними. В неї входить декілька основних груп тканин, що відрізняються за складом та характеристиками.

Із чого виготовляються антивандальні тканини?

Основою для всіх видів антивандальних тканин є синтетика. Щільно прилягаючі одна до одної волокна унеможливлюють зачіпки кігтиками тканин. А склад та просочення, обробка тефлоном, нашарування матеріалу роблять її стійкою до розриву та проколу, навіть захищають від ножиць допитливої дитини.

Найпоширенішими видами таких тканин є:

  • релакс (бавовна та полімерні матеріали);
  • штучна замша (бавовна та оброблений ламінуючим складом чи розчином ПВА поліестр);
  • шенілл (штучний та синтетичний);
  • флок (тканинна основа покривається ворсом в декілька шарів, що прилягають завдяки клейовому просоченню);
  • мікрофібра (полімеромістка тканина).

Новітнім видом вважається скотчгард. А рідко вживаним, та не менш якісним – меблевий вельвет.

В чому особливість антивандальних тканин?

Усі без винятку види таких тканин володіють наступними перевагами:

  • зносостійкість від впливів зовнішніх факторів та стабільність матеріалу (не розтягується та не дає усадки після вологої очистки);
  • брудовідштовхуванність (в тому числі і від жиру та фарби);
  • легкість очистки (за допомогою пилососу, мильних розчинів та звичайних серветок);
  • відсутність статичної електрики;
  • кольорозберігаючі властивості.

Вони не пропускають вологу крізь оббивку на матеріал меблів, забезпечуючи його збереження від гниття та деформації. До того ж тканини цієї категорії дуже приємні на дотик, не створюють парникового ефекту та підійдуть до будь-яких стильових та дизайнерських рішень.

Де використовуються антивандальні тканини?

Різноманіття фактур, кольорів та цінова доступність в купі з функціональними перевагами дають можливість використовувати тканини з позначкою «анти кіготь» у виготовленні м’яких меблів для будь-яких приміщень: офісів, промислових комплексів, житлових будинків. З антивандальними характеристиками виробляють дивани, крісла, пуфи та стільці. При заміні оббивки також можна замовити цей вид тканин, щоб продовжити експлуатаційний період меблів.

Скільки коштують меблі з антивандальних тканин?

З огляду на переваги у використанні та наявності декількох великих груп тканин цього типу, підібрати відповідну й за ціновим принципом неважко. Головне – виокремити параметри, за якими здійснюється вибір по практичності та естетичності.

Де купити меблі з антивандальними тканинами?

Бренд Меблі Карпат відомий не лише в Україні, а й у ряді європейських країн як виробник високоякісних та екологічних товарів. Високотехнологічне сучасне виробництво дозволяє запропонувати меблі з антивандальними типами тканин за прийнятними цінами.