Якщо ви - власник кафе, в якому плануєте ремонт із метою оновлення, або збираєтеся відкрити новий заклад, одне з першочергових для вас питань - як вибрати меблі для кав'ярні. Адже дизайн інтер'єру в торговому залі відіграє важливу роль в залученні клієнтів, що сприяє успіху та прибутковості бізнесу.

Завдяки комфорту, зручності та довговічності меблів відвідувачі кав'ярні залишаються задоволеними й неодноразово повертаються в це місце за улюбленими напоями та смаколиками. Вони ще й порадять родичам і друзям завітати саме сюди. Ось що треба враховувати, щоб створити приємну та доброзичливу атмосферу для кожного клієнта вашої кав'ярні.

меблі для кав'ярні

Покроковий алгоритм обрання меблів для кав'ярні

Встановіть бюджет на оснащення інтер'єру кав'ярні

Скільки коштуватимуть меблі - залежатиме від:

  • складності дизайнерського рішення;
  • розмірів та планування приміщення;
  • прогнозованої завантаженості закладу та кількості відвідувачів.

Визначте матеріали меблів

Важливі не лише колірна гама й конструкція виробів, а й довговічність, стійкість до пошкоджень і гігієнічність. Ці властивості допоможуть зберігати приміщення та всі його елементи в чистоті та порядку протягом багатьох років.

Якщо ви плануєте створити кафе з літньою терасою та лаунж-зоною, варто вибрати стійкі до атмосферних впливів меблі з дерева. Цей матеріал, що поєднує в собі довговічність та естетику. Вироби з нього виготовляють у різних стилях. Вони чудово виглядатимуть як у приміщенні, так і на відкритому повітрі. Їх легко мити та ремонтувати.

Оберіть стиль відповідно до концепції вашого закладу та очікувань клієнтів

Подумайте, яку атмосферу ви хочете створити у своєму закладі. Наразі найбільш популярні такі стилі, як:

  • розкішний гламур,
  • індустріальний (лофт),
  • мінімалістичний скандинавський,
  • ретро- та вінтажний, що присвячений певній тематиці.

У кожен із цих стилів ідеально вписуються дерев'яні меблі, що роблять обстановку більш затишною, теплою та душевною, на кшталт домашньої.

Основні види меблів, які мають бути в кожній кав'ярні

меблі для кавярні

У більшості випадків клієнти приходять до кав'ярень не лише за придбанням кавових та інших напоїв, а й щоб відпочити та розслабитися або поспілкуватися з тими, із ким прийшли або домовилися зустрітися. Щоб гостей приваблювало не лише меню, а й декор приміщення, слід зосередитися на різноманітності. Однак різні меблі повинні гармонійно об'єднуватися в єдине ціле.

В інтер'єрі обов'язково мають бути стільці з дерева - це незамінні елементи обладнання кожного закладу громадського харчування. Варто віддавати перевагу моделям зі стабільною конструкцією, яка буде стійкою до використання багатьма відвідувачами протягом кількох років. Сидіння стільців мають бути достатньо широкими і не надто жорсткими. Ніхто не захоче сидіти й пити каву в безпосередній близькості від іншої, незнайомої людини, а також сидіти на незручному стільці, що давить на спину. Добре, якщо спинки сидінь будуть профільовані таким чином, щоб забезпечити тілу природну й ненав'язливу підтримку.

Столи дерев'яні - універсальне класичне рішення. Їх виготовляють в різних формах:

  1. круглі - найкраще виглядають у квадратних кімнатах. Їх легко обходити;
  2. квадратні та прямокутні - ідеально підходять для невеликих або менш просторих приміщень. Щоб вони займали менше місця, їх можна присунути до стіни.

Стосовно розмірів столів, треба враховувати, що для комфортної трапези одній людині потрібно не менше 60-70 см вільного простору. У разі обрання круглого столу на 4 особи його діаметр має бути не меншим за 90 см, на 6 осіб - від 110 см. У випадку встановлення дерев'яних прямокутних столів:

  • для 3-4 осіб - 120 см;
  • 4-6 осіб - 140 см;
  • 6-8 осіб - 160 см/180 см;
  • 8-10 осіб - 200 см.

Однак якщо придбати ще зручні крісла та диван, планка естетичності дещо підвищується. М'яка оббивка сприятиме більш тривалому відпочинку, а великий вибір стилів і кольорів дозволяє підібрати такі меблі до різних інтер'єрів.

Підтримуйте українського виробника - придбайте “Меблі Карпат”. Під цим брендом понад 20 років виготовляють екологічно чисті, практичні та довговічні меблі із сертифікованої сировини - натуральної деревини, що не містить небезпечних полімерних або стружкових домішок. Жодних ДСП - виключно масив бука, дуба або ясеня. Замовляйте і на власному досвіді переконайтеся у високій якості, практичності та зносостійкості “Меблів Карпат”.